dijous, 12 d’abril del 2012

ENTREVISTA


ENTREVISTA AL DENTISTA: Dr.Alujas

A continuació us mostrem l'entrevista feta:
1.     Com és que ens cauen les dents als 5-6 anys?(1er)
Perquè fins ara teniu allò que s’anomena DENTS DE LLET. A sota d’aquestes dents de llet s’amaguen les dents de “veritat” que són les que surten desprès.
2.     A quina edat surten les dents? Què és una càries? (2nA)
Les dents comencen a sortir cap als 4-6 mesos. Als 10 mesos ja tenim quasi totes les dents de llet.
Les càries és un forat que es fa a la dent i que amb el temps pot fer-se més gran i profund. Aquest forat es fa per culà del deteriorament ( es fa malbé) d’allò que s’anomena PLACA DENTAL, què és una espècie de líquid que es crea al voltant de les dents formada per bactèries i que “ataca” la part externa de la dent anomenada ESMALT. Aquestes bactèries apareixen quan no ens rentem bé les dents desprès de menjar dolç.
3.     Quantes vegades cal rentar les dents al dia? ( 2nB)
Cal rentar les dent 3 cops al dia: MATI, MIGDIA I NIT.
La rentada més important és la de la NIT!!!! Perquè sinó ens rentem les dents les bactèries es queden a la boca durant moltes hores.
4.     Quantes dents tenim a la boca? Tots tenim el mateix número de dents? (3r)
Quan ets un nen o nena tens 20 dents i quan ets adult 32 dents.
Si, TOTS tenim el mateix número de dents.

5.     Per a què serveix el tub que el dentista ens posa a la boca? Com netegen tots els instruments que utilitzen? (4t)
Aquest tub s’anomena ASPIRADORA! I serveix per retirar la saliva que anem generant quan tenim la boca oberta i no podem tancar-la i empassar-la.
Els dentistes, cada cop que atenen a un pacient, canvien l’aspiradora i agafen estris nets. Els que van utilitzant els posen en un cub amb un tipus de detergent molt fort que “mata” tots els bacteris. Al final del dia,  treuen els estris d’aquest cub i els posen dins d’un forn que es posa molt calent i acaba de matar tots els gèrmens que hi pugui haver. I per finalitzar, posen el estris en una bossa i els tanquen a pressió. Així al dia següent tot està com nou.

6.     Per què sempre porten bata blanca els dentistes? Què és la ortodòncia? Quants diners val? (5èA)
Els dentistes porten bata de color blanc perquè aquest és un color “net”, que és agradable i dóna sensació de salut i benestar. Imagineu un dentista amb una bata vermella???? NO!
La ortodòncia és una tècnica per corregir la malformació dental, és a dir, per corregir les dents mal posades. Costa uns 3.000 euros.
7.     Per què li cauen les dents a les persones grans? Què es posen per poder menjar? (5èB)
Li cauen les dents per malalties de la geniva, per les càries…
Les persones grans a les que li han caigut la majoria de dents solen portar implants ( és posa una dent que el dentista fa amb materials dins del forat on no hi ha dent) o allò que s’anomena DENTADURA POSTISSA.
8.     Quins productes cal utilitzar per la neteja de les dents? (6è)
No cal gaire coses; RASPALL I PASTA. Normalment totes de les pastes de dents porten FLUOR també així que no cal utilitzar a més a més fluor. Però de tant en tant, un cop per setmana, podem utilitzar un fluor a més a més de la pasta que serveix per fer una neteja més profunda de la boca i ajuda a protegir les dents de les bactèries. Si aneu al supermercat veureu que hi ha moltes marques i tipus de pasta de dents i de fluors, cadascú compra aquella que més li agrada ( pel seu sabor, olor, etc…).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada